Jdi na obsah Jdi na menu

Jak to vlastně vzniklo...

30. 9. 2013

Asi takhle. Od roku 1981 jsme koncem každého roku pořádali výroční schůze, na které byli kromě nás zváni i naši přátelé. Už zpočátku jsme se snažili o to, aby schůze nebyly v Klášterci, ale domluvili jsme si vždy hotel i s ubytováním mimo město a většinou jsme to natáhli od pátku až do neděle.

Až do roku 1986 jsme vystřídali všechny lokality a hotely v blízkém okolí Klášterce nad Ohří. Hotely Potočná, Meran a Slunce v Perštejně, sál v Kotvinské hospodě, nebo rekreační středisko v Zásadě.

Objevil jsem fotku ze schůze, která se konala v roce 1984 v perštejnském hotelu Meran.

perstejn-meran.jpeg

Na této vydařené schůzičce, jsme se díky přátelům ze skupin Nezmaři a Sem Tam s Pavlínou Jíšovou a Monikou Klimentovou seznámili s jihočeskou specialitou. Touto specialitou byla vražedná kombinace ferneta a pepermintky, zvaná nafta.

Tady je další fotečka tentokrát z parádní noci v budově chebského soudu. Nakoupili jsme několik bas piva a nechali se i se skupinou Poutníci (bez Roberta Křesťana, který musel odjet) propašovat zadními dveřmi do budovy soudu, kde jsme rozjeli velkolepý mejdan. Kdo nás tam tenkrát propašoval, raději neprozradím ani dnes.

Jak fotečka dokazuje, každý hrajeme na to, na co nám to jde nejlíp.

poutnici-cheb.jpeg

Jo, abych se vrátil k těm Šibřinkám. Pod tímto názvem se začaly prezentovat akce, které se organizovaly formou buď výjezdu mimo okres, nebo pěším pochodem zpestřeným různými soutěžemi.

První ročník Fechtýřských šibřinek byl uspořádán v měděneckém hotelu Praha. Tam i zpět se šlo pěšky (přes Masamíli) a při cestě tam, se odehrály soutěže typu: běh na lyžích, česání šípků na čas, hledání hub, zhotovených z hříbků na látání ponožek, či hledání ukryté láhve vodky.

sibrinky-1a.jpeg

sibrinky-1b.jpeg

Této akce se už zúčastnili i Vašek a Milenka Novákovi z hradu Rožmberk a spousta dalších kamarádů. Hotel Praha se osvědčil, takže byl vybrán pro Šibřinky i v dalších dvou letech. V roce 1988 jsme na Měděnec šli přes Petlery a Alšovku a v revolučním roce 1989 jsme jeli autobusem do Perštejna a pak pěšky přes Kamenou. Rok 1989 byl pro mě význačný tím, že jsme coby přípraváři soutěží byli hnáni žíznivými soutěžícími tak rychle, že jsme nestíhali a slyšeli je stále za sebou. Do horského hotelu jsem dorazil totálně utahanej, tak jsem si na "chvíli" lehl a vzbudil se až ráno, takže jsem o celou akci přišel.

Další Šibřinky probíhaly každoročně prakticky až do doby, kdy plynule přešly v akci podobného ražení známou pod názvem Sever proti Jihu. Přikládám namátkou pár fotek z různých ročníků ještě Fechtýřských šibřinek.

Duben 1994 Rožmberk, tam jsme se setkali i Nezmary a Wabim Rivolou.

rozmberk--4_94.jpeg

Listopad 1994 v Českých Hamrech u Študenta. 

s-ceske-hamry-u-studenta-11_94.jpeg

Podzim 1995, chata nad Jáchymovem. 

jachymov-95.jpeg

Žinkovy 1996, Jarda Matějů a Žloutenka. Nad nimi Lesan. 

zinkovy-96.jpeg

Podzim Bublava 1999, Boban coby etérická žínka. 

bublava-1999.jpg 

Pokud někdo objevíte další fotky ze Šibřinek, nejlépe s určením času a místa, zašlete mi je, přidám je sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář