Jdi na obsah Jdi na menu

plakáty a nabídky a novinové články vyhrabané v šuplíku

23. 9. 2013

Reklamní leták agentury Henriho Bibowa, tak s tou jsme jezdili zhruba 10let, nejdříve přes MultiArt a pak přes Jirku Vargu. Výhodou bylo to, že Henriho agentura se nedržela striktně gotiky, ale vyjeli jsme i s renesancí a barokem. 

1.jpeg

 

 

Jak ukazují zatržené akce v kalendáři vytěžoval nás jednu dobu Suendenfrei nejvíce. V této době jsme od ostatních německých agentur brali jen cca po dvou akcích, abychom neztratili kontakt.skenovany_soubor_0002_2.jpeg

 

Naše nabídka, tehdy ještě s agenturou MultiArt.skenovany_soubor_0001_1.jpeg

skenovany_soubor_0002_2.jpeg 

2.jpeg

1.jpeg

Materiál pro nabídku se nafotil při vystoupení v německém Bad Bernecku a na kláštereckém zámku. Nabídku financovala umělecká agentura MultiArt.

 

Článek z německého Bildu, věnovaný poměrně ojedinělé akci. Otevírání veletrhu v Lipsku při příležitosti jeho rekonstrukce po pádu komunismu. Hlavní myšlenkou byla tzv. hvězdicovitá jízda.  Fechtýři byli rozděleni na tři části vyráželi od hranic z různých koutů Německa a v každém větším městě "zvěstovali" jako poslové starostovi zprávu o otevření výstaviště.

Na kamionech se převážely historické povozy a koně, my jsme se přesouvali osobáky. Před městem se vozy vyložily, zapřáhli se koně a průvod vjel slavnostně do města, kde byly různé doprovodné programy, včetně šermu. Pak se zase naložilo a jelo dál. Všichni jsme se setkali v Lipsku, kde byl závěrečný celodenní program.

1d.jpeg Zelí, Sláveček, tesáky a póza pro fotografa :-) v německém Halle.

 

Tak tohle je nabídka vydaná k desetiletému výročí Fechtýřů, fotilo se v okolí Rožmberku a tisk nabídky financovala zčásti jihočeská Krajská památková péče a zčásti klášterecký kulturák. 1c.jpeg

2c.jpeg

3c.jpeg

4c.jpeg

5c.jpeg

6c.jpeg

7c.jpeg

Nabídka byla vytištěna zároveň s plakáty a kalendářem vytvořeným pro potřeby Krajské památkové péče. O její vznik se zasloužili především Václav a Milena Novákovi, rodina tehdejších kastelánů z rožmberského hradu a dodnes naši velcí kamarádi.

Co všechno se v tom šuplíku nenajde, dokonce i zapomenutý novinový článek, odhaduji tak někdy z roku 2000-2003, věnovaný našemu ojedinělému vystoupení v Čechách. S klukama s Diskordie jsme se často potkávali i venku, hlavně v Německu a na některé večerní dýchánky dodnes vzpomínáme. 

skenovany_soubor_0001.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář